Skip links

кои сме ние?

“Benita” се налага като бързоразвиваща се верига бензиностанции, като през годините марката се отличи на българския пазар със своето високо качество на предлаганото горво и се превърна в любим партньор за нуждите на корпоративния и крайния клиент.

РАЗВИТИЕ
timeline_pre_loader

1992г

Марката “Benita” развива дейността си от 1992г., като през годините претърпя ключово преструктуриране с цел продажба на горива от по висок клас.

2008г

2008 година, започва партньорство за Варна и региона по марката горива „РОМПЕТРОЛ“.

2008г - 2015г

2008г. – 2015г., чрез съвместен франчайз с „РОМПЕТРОЛ“, създава верига от шест бензиностанции, предлагащи горива, които  отговарят на високия Европейски стандарт на качество.

2015г

От края на 2015г. запазвайки добрата комуникация с „Ромпетрол България“ ЕАД, прекратява тясното си сътрудничество по франчайз модел и започва самостоятелното си представяне на търговския пазар със собствената си марка “Benita”.

За да се утвърди, като марка достойна за доверие, с ясна визия за все по-обхватно и по-пълно задоволяване изискванията за качество на своите клиенти и партньори , започва да предлага блендирани горива с по-висок от обичайния за България стандарт.