Skip links

Най-хитрите автомобилни джаджи за лятото

Най-после се задава лятото, идеалният сезон за автомобилни пътешествия. По този повод ние подбрахме най-любопитните и полезни нови аксесоари за кола.

Cyntur JumperPack 

Никога повече няма да ви изненада паднал акумулатор. Тази литиево-йонна батерия с 12 000 милиамперчаса може да дава до 250 ампера стартов ток и ще съживи дори автомобил с V6 двигател. Можете да я ползвате и като преносимо зарядно, а освен това има и вграден мощен фенер. Цена: 105 долара (включва и кабелите).

 

Hudway Glass

Така нареченият head-up дисплей, който прожектира важната информация на предното стъкло и ви позволява да не отделяте поглед от пътя, е една от най-полезните екстри напоследък. Но също и от най-скъпите – BMW например ще ви таксува 2800 лева за него. Докато тази преносима джаджа върши почти същото срещу 50 долара. Hudway се свързва със смартфона ви  и може да ви показва навигационни указания, моментната скорост и различна друга информация.

 

Viotek

Още една екстра, запазена досега за собственици на луксозни лимузини, вече е достъпна за всички. Viotek са специални възглавнички за седалки, които срещу 99 долара ви дават отопление или вентилация, според сезона. И се предлагат в четири цвята.

 

FenSens Parking Sensor

Една доста по-достъпна (99 долара) версия на скъпите парктроници. Представлява лесна за монтиране рамка за задния номер – впрочем може и за предния – която има вградени сензори и се свързва с мобилния ви телефон, така че да ви предупреди, когато сте прекалено близо до колата отзад.

 

TrapTap

Пътната полиция става все по-досадна с нейните видеокамери. Това устройство ще ви предпази от нея, като ще ви предупреждава всеки път, когато наближите камера или зона с необичайно ниска скорост – любимите ловни полета на катаджиите. Можете да оставяте предупреждение къде има мобилни камери, и да се възползвате от предупрежденията на другите потребители. За момента има карти на 60 държави, включително България. Цена: 180 долара.

 

YAB

Никога вече няма да се чудите “къде оставих колата”. Включвате тази джаджа в USB-порта на автомобила, свързвате я с мобилното приложение на YAB и то не само ще ви упъти до колата, но и ще ви подсеща, когато престоят ви на платения паркинг е към края си. Цена – около 30 долара.

 

TRED Pro

Това австралийско изобретение ще ви измъкне от всякакво затъване – независимо дали в кал, пясък или сняг. Просто го подложете под гумите. Струва около 250 долара.

 

TrunkMonkey

Велосипедът е приятно и полезно нещо – докато не се наложи да го закарате някъде с колата. TrunkMonkey ви спестява нуждата от скъпи и сложни за монтиране велосипедни багажници – той е надуваем, поставя се изключително лесно и освен всичко предпазва и колата, и колелото ви от внезапни сътресения или удари. Струва около 125 долара.

 

Weston Pro Car Diagnostic Adapter

Тази система работи при почти всички модели, произведени след 1996, и може да ви съобщи причината за всяка предупредителна лампичка, която светне на таблото. Освен това диагностикът може сам да вика аварийните служби при злополука, да ви насочи към колата, ако сте забравили къде сте я паркирали, и дори да пусне климатика 15 минути преди да стигнете до нея. Цена – около 130 долара.

 

Clair B Portable Air Purifier

Това дребно устройство се включва в запалката и чрез магнитна филтрация пречиства въздуха, включително от различни бактерии, полени, отрови и толкова опасните фини прахови частици. Струва около 120 долара.

Коментарине на публикация